Werkgroepen

Onze grote Revueshow kan uiteraard niet georganiseerd worden zonder de hulp van een team enthousiaste burgies en archies. Zij staan niet alleen op het podium maar werken ook achter de schermen en naast het podium aan het grootste totaalspektakel der burgies. Benieuwd waar je allemaal kan helpen? Dan ben je op de juiste plaats beland!

Wij zijn elk jaar ook op zoek naar nieuwe, onontdekte talenten. Heb je een talent dat niet op deze pagina staat? Kom dan zeker naar een van onze infomomenten of neem contact met ons op!

On stage

Sta je graag in de spotlights? Heb je een talent dat je wil tonen aan alle burgies en archies? Dan ben je meer dan welkom op ons podium!

Back stage

Help je graag mee aan onze show, maar sta je niet graag voor een publiek? Een theatervoorstelling is niet mogelijk zonder een enthousiast team dat achter de schermen klaar staat. Of je nu graag decors bouwt, creatieve kostuums ontwerpt, technische aspecten zoals licht en geluid beheert, of andere vaardigheden hebt die je wilt inzetten, iedereen is welkom!

Off stage

Revue is veel meer dan enkel een theatershow. Ook naast de schermen hebben we een hoop leden die het script schrijven, de show promoten, deze website schrijven, of eten voorzien.

on stage

Dans & Performance

Heb je altijd al eens de wereld je dansmoves willen tonen, maar valt de donkere dansvloer op feestjes wat tegen? Dan heeft de werkgroep Dans jou er graag bij!

Revue is elk jaar opnieuw weer een spektakel dat het theater combineert met live muziek en dans. De werkgroep Dans haalt hiervoor alles uit de kast om zelf gechoreografeerde dans routines voor te brengen.

Werklast: De werkgroep dans komt vanaf het thema bekend is tot aan de Revueshows meerdere keren samen. De week voor de voorstelling komen wij elke dag samen alsook wordt heel het Revueweekend geoefend. Hou dus ook zeker het Revueweekend en de data van de shows vrij!

Vereiste skills: Een beetje kunnen dansen maar dit vooral ook graag doen.

Acteurs

Neem je jezelf en de proffen graag niet al te serieus? Dan zal je je meteen thuis voelen in deze werkgroep!

De acteurs zijn zij die de show, waar zo hard naar toe is gewerkt, op het podium brengen voor alle burgies en sympathisanten om van te genieten. Elke acteur zal hiervoor in de huid kruipen van één van onze geliefde profjes of andere figuren op onze campus.

Werklast: Doorheen het eerste semester zijn er enkele vrijblijvende samenkomsten om elkaar te leren kennen en om samen te leren acteren als groep. Dit kan in de vorm van impro zijn of met de teksten van vorige jaren. In het tweede semester begint dan het echte werk naar aanloop van de shows en wordt er drie weken alles op alles gezet om het stuk klaar te krijgen. Hou dus ook zeker het Revueweekend en de data van de shows vrij!

Vereiste skills: Veel enthousiasme.

Muziek & Zang

Speel je een instrument en heb je altijd al eens bij een bandje willen horen? Kan je zingen en heb je dat altijd al eens graag voor een groot publiek willen doen? Dan ben jij waar wij naar zoeken!

Elk jaar wordt het theaterspel van Revue aangevuld met een klein orkestje dat de pannen van het theaterdak eraf speelt. De livemuziek op de Revueshows is natuurlijk maar niets zonder dat erop gezongen wordt. Deze werkgroep kiest ook zelf de liedjes die ze dat jaar willen opvoeren. Daarnaast verzorgen zij ook de muziek voor de cantusliedjes op de door VTK georganiseerde Livecantus.

Werklast: In het eerste semester worden de liedjes voor dat jaar gekozen en eventueel uitgeschreven voor de verschillende instrumenten. Voor zij die de Livecantus meespelen zullen er ook enkele repetities plaatsvinden in November. In het tweede semester wordt er dan elke week 1 à 2 keer gerepeteerd voor de Revueshows. Ook tijdens het volledige Revueweekend zullen er repetities plaatsvinden. Hou dus ook zeker het Revueweekend en de data van de shows vrij!

Vereiste skills: Alle instrumenten en zangtalenten zijn welkom.

Back stage

Decor

Mis je soms de kleuterklas en wil je graag opnieuw wat knutselen maar dan op grotere schaal? Dan pas jij zeker in de werkgroep Decor!

De werkgroep Decor zorgt vanzelfsprekend voor het decor dat te zien is op de voorstelling. Dit kan gaan van het regelen van wat stoelen en tafels tot het in elkaar knutselen van heuse kartonnen en houten constructies.

Werklast: In deze werkgroep steek je zoveel werk als je zelf wilt. Samen met je collega’s bespreek je doorheen het academiejaar welke stukken je wilt maken en deze worden vaak de week voor en tijdens het Revueweekend in mekaar geknutseld. Hou dus ook zeker het Revueweekend en de data van de shows vrij om decoraapje te spelen!

Vereiste skills: Niet in je eigen vingers knippen.

Textiel

Kan je al naaien, wil je het graag leren of ontwerp je graag kostuums? Dan is Textiel de werkgroep voor jou!

Een show is natuurlijk niet compleet zonder de nodige kostuums. Zo verzorgt de werkgroep Textiel elk jaar de nodige outfits voor de dansers in het thema van de show en geven we vorm aan de gekkere kostuumstukken voor de acteurs.

Werklast: In het tweede semester vindt elke lesweek voor de show een vergadering plaats. Op deze vergaderingen verzinnen en maken we de outfits voor de shows met een hapje en een drankje bij. De werkgroepverantwoordelijke zal hierbij voor het nodige materiaal zorgen. Tijdens het Revueweekend voor de show zullen dan de puntjes op de i gezet worden. Hou dus zeker het Revueweekend vrij!

Vereiste skills: Je kan reeds werken met een naaimachine of je bent bereid dit te leren (dit is echt niet moeilijk).

Techniek

Heb je altijd al eens aan de knopjes willen zitten, terwijl je meekijkt en geniet van de show? Dan hoor je zeker thuis in de werkgroep Techniek!

Achter de schermen moet er ook wat werk geleverd worden om het technische aspect van een Revueshow klaar te krijgen. Dit is het terrein van de werkgroep Techniek. Zij regelen jaarlijks het geluid en het licht.

Werklast: Vrij rustig onder het jaar, één of twee keer samenzitten om te bepalen welk materiaal nodig is. Tijdens het voorbereidingsweekend voor de show begint het echte werk. Daar wordt het audiomateriaal voorbereid op de show, en de belichting voorgeprogrammeerd. Op de dagen van de voorstelling bouwt techniek het podium, de geluid- en lichtinstallatie op, en staat deze in voor de bediening. Hou dus ook zeker het Revueweekend en de data van de shows vrij!

Vereiste skills: Hoewel enige voorkennis van audio- en lichtapparatuur meer dan handig is, is interesse van groter belang. Je kan al deze taken leren.

Off stage

Promo

Heb je een oog voor grafisch design, heb je een aangeboren verkooptalent of ken je social media platformen vanbinnen en vanbuiten? Dan is Promo de werkgroep voor jou!

In de werkgroep Promo zorgen we ervoor dat de mensen te horen krijgen van onze show. Dit doen we door affiches te ontwerpen, een promofilmpje met de proffen op te nemen, actief te zijn op social media… Ook verzorgt deze werkgroep de jaarlijkse ledenwerving en designen zij de jaarlijkse Revue T-shirts.

Werklast: Deze werkgroep heeft voornamelijk werk in de maanden september, oktober, februari en maart voor het regelen van respectievelijk de ledenwerving en de reclame voor de Revueshows. Hoeveel werk je in de werkgroep Promo steekt hangt echter ook af van jou. Kom dus af met leuke ideeën om Revue meer onder de aandacht te brengen!

Vereiste skills: Grafische skills zijn handig maar niet vereist.

Sgreivers

Heb je een levendige fantasie en ben je niet bang om eens goed te lachen? Kom dan mee moppen tappen in de werkgroep Sgreivers!

Elk jaar zorgt de werkgroep Sgreivers voor het nodige script vol met mopjes, burns en gekke ideeën.

Werklast: In het eerste semester vinden zich enkele vergaderingen plaats om te brainstormen. Doorheen het semester wordt samen het verhaal uitgewerkt en een collectie grapjes verzameld. In de lesvrije week wordt het script geschreven. Dit gebeurt in groepjes (een nieuwe schrijver + een ervaren schrijver), waarbij elk groepje een scène uitschrijft. In de lesvrije week worden ook enkele Sgreiversdagen georganiseerd waarop je met de andere groepjes kan overleggen en samen verder kan schrijven.

Vereiste skills: Veel goesting.

Catering

Ben je een echt feestbeest of een goede gastvrouw/heer? Dan is de werkgroep Catering de plek voor jou!

De werkgroep Catering verzorgt de verschillende interne Revue evenementen die elk jaar georganiseerd worden. Deze bestaan onder andere uit een kerstfeestje, een spaghetti feestje en een quiz. Ook verzorgt deze werkgroep het Revuestandje op de VTK kerstmarkt en voorzien zij het eten op het Revueweekend. Daarnaast organiseert deze werkgroep ook de receptie voor de Revueshows.

Werklast: Er zijn enkele vergaderingen per semester om de interne activiteiten te organiseren. Hierbovenop zal je ook moeten werken op deze activiteiten en op de jaarlijkse receptie voor de show. Hou dus ook zeker het Revueweekend en de data van de shows vrij!

Vereiste skills: Kunnen koken of bakken is een pluspunt.

IT

Ben jij diegene die oma telkens helpt met haar smartphone? Was je eerste gedacht om de broncode van deze site te bekijken? Dan verwelkomt de werkgroep IT je met open armen!

De werkgroep IT houdt onze website up-to-date en maakt een jaarlijkse minigame in het thema van de show. Daarnaast werken zij ook mee aan de jaarlijkse ticketverkoop.

Werklast: De tijd die je aan deze werkgroep spendeert, hangt voornamelijk af van jezelf. In overleg met G3 en de werkgroep Promo kan een groot deel van de invulling van deze werkgroep gekozen worden door jezelf. Kom dus zelf ook af met leuke ideeën en voorstellen!

Vereiste skills: Een (basis)kennis van Linux, Python, JavaScript en Docker komen goed van pas naast je kennis van websiteontwikkeling (HTML, CSS, MySQL, …).

G3

Groep 3 bestaat elk jaar uit 3 enthousiaste revuers die de algemene leiding van Revue verzorgen. Zo wordt G3 opgebouwd uit een Regisseur, een Penningmeester en een Producer.
Die drie op de foto hier zijn de G3 van vorig jaar 😉